Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Кукла от бонбонени обвивки
на правах рекламы

Кукла от бонбонени обвивки

Автор: ulia от 6-11-2011, 22:59

Кукла от бонбонени обвивки

Ние всички обичаме празниците, а в празниците винаги има много бонбони с цветни опаковки. Ако опаковките са красиви, то понякога ни е жал да ги изхвърлим и те остават в къщи. Така може да съберем голяма колекция от опаковки, която и да изхвърлим ни е жал и се чудим къде да я сложим. А от точно тези цветни хартийки може да направеме очарователна кукла, която може после да подарим като сувенир или да оставим просто за себе си, за да и се радваме.

 

Ще са ви нужни: 90-100 обвивки от бонбон, кукла ключодържател, картон, игла, здрав конец, ножица "Зиг-Заг", лепило "Момент".

 

Пригладете всяка опаковка, сгънете 3 пъти. Пригладете всяка пригъвка внимателно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разпределете заготовките по дължина. За рокля във формата на конус са нужни опаковки 3-4 размера.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Продупчете дълга лента с игла по средата и придържайки опаковката, издърпайте конеца до възела. Последователно нанизвайте опаковките и ги подреждайте във формата на ветрило.

 

 

 

 

 

 

 

Когато съберете голям кръг пристъпвайте към следващите обвивки, които са по къси. Над последния ред здраво завържете конеца. С ножици подравнявайте края на лентите.

 

 

 

 

 

 

 

Отрежете от картон кръг с диаметър малко по малък от дължината на най-дългите опаковки. Залепете за него роклята. Залепете към вече получилата се рокля тялото на куклата. Нужна е само горната част, за това предварително отрежете долната част. И вашата нова кукла с рокля от бонбонени опаковки е готовоа за да ви радва и на завист на познатите ви.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий