Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Как да направим помпон
на правах рекламы

Как да направим помпон

Автор: ulia от 12-11-2011, 01:05

Ако обичате да плетете, то ви е познат проблема: какви да правите с остатъците от преждата? С времето излишните кълбета прежда стават все повече и повече. Най доброто им изполване - това е да направите фигурки от помпони. Трябва ви малко прежда, и съвсем малко опит, така те бързо и весело ще започнат да се раждат във вашите ръце с различни цветове и размери. От големи и малки до пъстри и едноцветни.


Как да направим помпон.

За да изготвите помпон, трябва да направите шаблони. За това от картон изрежете два еднакви кръга, изрежете в тях вътрешни отвестия и направете прорези до външният край до вътрешното отверстие с ширина 2 мм.

Как да направим помпон

Пригответе необходимото количество прежда от нужния цвят. Съединете картонините кръгове и започнете да ги омотвавате с прежда, кръгово, прекарвайте конеца през прореза (прореза винаги трябва да остава свободен). Старайте се равномерно да намотавате конеца на шаблоните.

Как да направим помпон

Когато средата е достатъчно запълнена, вземете ножици, промушете ги между двата кръга и разрежете конците внимателно по края на кръга. Обезателно придържайте с другата ръка средата, за да не паднат конците и да не се изместят.

Как да направим помпон

Промушете между картонените кръгове конец с дължина 25-30 см, стегнете здраво и завържете.
Освободете помпона от картонините кръгове и разпуснете. Ако намотаната прежда е много, то по някога е трудно да свалите картоните, без да ги повредите. Тогава по дорбе е да се разреже картона в няколко места, но внимателно, за да не отрежите конците и да се отстранят остатъците от кръговете.

Как да направим помпон

 

Намотаваме многоцветни помпони.

Намотаваме многоцветни помпони. Като правило, първите намотани кръгове образуват коремчето и гърбът на фигурката, а последните намотани кръгове - лявата и дясната страна. Картоненият шаблон изобразява фигурката от страни, вертикално точно по центъра е разделя на две. По такъв начин, при намотаването се образуват две идентични половини на тялото. Ако конкретен цвят прежда трябва да бъде определено място, то тази прежда се намотава не пълен кръг, а само на нужния сегмент.

Как да направим помпон


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий