Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Играчки от помпони
на правах рекламы

Играчки от помпони

Автор: ulia от 12-11-2011, 20:43
Пингвини.
Материали: 5 г. прежда стреч (вълна със синтетични влакна) сив цвят, 4 г. прежда (синтетична) бяла, 3 г. прежда стреч (вълна със синтетични влакна) черна, 2г. прежда (синтетика) жълта, конци за шиене черни, фотокартон жълт и черен, флис черен и сив, дървени копчета черни 6 мм.
Кройка.
Играчки от помпониИграчки от помпони
 
  Глава: Намотайте на шаблона на участък I два реда черна прежда между А1 и А2. 3-тият черен ред се намотава само до А3 и конеца се оставя до А4. В сегмент II започвате с бяла прежда в А2 и намотавате до А5. 3 реда се поставят един над друг. След това се намотава един върху друг 3 жълти реда на малък участък III между А1 и А5, а след това 4-тият се поставя върху белият и да влезе примерно на 0.5 см на черната намотка до А5. Черната прежда се намотава на участък I2 следващите редове между А4 и А1 един над друг. След това използваме жълтата прежда на участък III отначало между А3 и А1, а след това в обратен ред до А4. Правим още 2 жълти реда. Намотаваме 3-4 реда на уастък между А4 и А5 до тогава, докато отверстието на шаблона не се запълни с прежда.
 
Тяло: започнете в сегмент I с жълта прежда в В1 и намотайте наляво до В2, три реда с жълта прежда, след това оставете конеца. По-нататък намотайте на участък II сива прежда от В1 до В4. Направете 3 реда един над друг. Оставете конеца. На участък III между В4 и В2 направете 3 реда с бяла прежда. Със сивата прежда намотайте един ред на участък II от В4 до В3 и 3 реда от В3 до В5. С жълтата прежда на участък I направете един над друг 3 реда между В2 и В3. От бялата направете 2 реда на участък III от В4 до В2 и 3 реда върху жълтите намотки до В3. След това намотайте 3-4 реда сива прежда на участък II от В5 до В3. Ако отверстието в центърът не се е запълнило, направете 1-2 реда на участъка I с бяла прежда. Получените помпони оформете и съединете .

По кройката правим клюн от жълт фотокартон и го сгъваме по пунктирните линии както е показано на шаблона. Също така от флис изрязваме лапи и опашка. Всички детайли (очи, клюн, лапи) залепяме към нашите помпони, и пингвините са готови.
 
Син синигер.
Материали: 3 г. прежда (постригана вълна) светло сиво-син, 3 г. прежда (синтетика) нежно-жълто, 1 г, прежда (памук) небесно синьо, 0.5 г. прежда (памук) тъмно синьо, 0.5г прежда (синтетика) бяла, флис тъмно син, светно син, фотокартон тъмно-сив, черни дървени мъниста 6мм.
Кройка:

Играчки от помпониИграчки от помпони

 

Главата на птичката: намотайте на шаблона 6 реда синя прежда на отбелязаният участък. Сега в долната половина намотайте тъмно-синя прежда остначало 2 реда, после 3 непълни реда. Останалата част на помпона напълнете с пълни кръгове бяла прежда.

  

Тяло: направете кратък тъмно-син ред на отбелязаният участък на гърдите, след това - 3 реда синя прежда на отбелязания участък отзад на дупето. За гръб направете кръг от сиво-синя прежда, а за корема - светло-жълта до тогава, докато отверстието на шаблона не се запълни напълно. Главата пришийте към тялото.

Крилата направете от тъмно-син и светло-син флис и залепете така, че тъмната част да е от горе. Второто крило направете като огледално изображение на шаблона. Опашката също се изготвя от тъмно-син флис, зашийте крилата и опашката по сгъвките с пунктирна линия. Тези детайли, а също така и клюна от сив фотокартон и очите от маниста се прикрепят към птичката.

 

Мишка и таралеж.

За мишката: 12г сива синтетична прежда, 12г светло-кафява прежда (вълна със синтетика), сив и светло кафяв флис, конци за шиене сиви и светло кафяви, дървени маниста 6мм.

Помпона за тялото на мишката (кройка H1) направете от светло кафява или сива прежда. При завързването на удължена форма помпона се деформира, за това е нужно тялото на мишката да се подравни и поправи с ножици, изрязвайки ненужното. Ушите да се скроят от флис, а в указаното място да се направи разрез и да се прикрепи на разстояние 2.5 см от края на носа. Прикрепете очите от маниста. За опашка използвайте конец от преждата с дължина 1м , сгънете го на две и направете от него шнур. Отбележете 15 см, направете здрав възел, останалата част изрежете. Опашката се прикрепя или зашива към задната част на мишката.

Играчки от помпониИграчки от помпони

 

  Tаралеж: 10г сива синтетична прежда, 4г розова синтетична прежда, дървени мъниста 6 мм, клечка за зъби, водоустойчив черен флумастер.

Шаблонът Н2 е начертан така, че гърбът на таралежа с бодлите ще се получи с по-дълги конци още при самото намотаване, от колкото муцунката. Тези две области се отделят една от друга с "шип". За да не се приплъзва сивата прежда при намотаването. Намотайте шаблона със сива и розова прежда. След това разрежете помпона, завържете и подравнете с ножици, правейки розовата муцунка малко по-остра. Прикрепете мънистата-очи. За нос отрежете от клечката за зъби парченце с дължина 2 см и с тъпият край поставете в мънисто. Видимата част на клечката през мънистото оцветяваме с флумастера и поставяме носа в муцунката на таралежа така, че мънистото да е точно на края на носа.

 

Мъдра Сова.
 

Материали: 18г декоративна прежда (смес синтетика) бяло-кафява, 3г прежда стреч (вълна със синтетични влакна) охра, 1г прежда (синтетика) тъмно кафява, 1г прежда (синтетика) бежова, жълт фотокартон, 2 дървени маниста 1 см, акрилни боички: оранжеви, жълти, прозрачен лак, четка.

За совата е използвана специална декоративна прежда, на която в кафевите конци има поставени бели влакна, напомнящи памук. Вместо такава прежда може да използвате бяло-кафяв меланж.

Играчки от помпониИграчки от помпони


Главата на совата: започваме да намотаваме на шаблона тъмно-кафявата прежда на участък I и намотаваме 2 реда между А1 и А2. Слет това правим 3-ти ред върху А1 и А4 до А3 и 4-ти - отново назад към А1. Оставяме конеца настрани. Сега в сегмент II 2 реда между А1 и А3 от бяло-кафявата прежда. От бежовата прежда на участък III отначало намотаваме 1 ред междъ А2 и А4, 2-ри ред правим по-дълъг с 2 витки за А2, също така 3-ти и 4-ти малко по-дълги. Участъкът около тази бежова намотка се запълва от двете страни до А1 и А3 с тъмно-кафява прежда - 2-3 къси редове. И накрая още 1 път на участък II намотаваме 2 реда бяло-кафява прежда.

Тялото на совата: намотаваме на шаблона само 3 реда и след това намотаваме шрежда на 2-рата половина, така че тя да се разпределя равномерно. На левия участък I от В1 до В2 намотаваме само бяло-кафява прежда. На участък II правим всеки път по 2 реда от стреч преждата охра, а след това 3-ти ред двоен конец от бежовата и тъмно-кафявата прежда.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий