Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Идеи за Великден. Зайчета
на правах рекламы

Идеи за Великден. Зайчета

Автор: ulia от 11-03-2012, 18:24

Вижте тези пластмасови великденски зайчета, колко чудесно изглеждат, те са изготвени от пластмасови яйца, и да ги направиш не е изобщо трудно. Подгответе всички нужни материали, седнете заедно с детето си и започвайте да правите пластмасови великденски зайчета. Правейки най-различни великденски модели от яйца ще получите много удоволствие.

 

Идеи за Великден. Зайчета

Великденско творчество - модели от яйца.
Зайчета
Материалите за един заяк
: пластмасово яйце - оранжево или безцветно, цветен лак или акрилна бяла или оранжева боя, тънък черен флумастер, оранжева фотохартия, бял плетен шнур или връзка за обувка 2 мм, дължина 10 см и 15 см, две дървени маниста с необработена повърност 1.2 см, две бели дървени маниста 1 см, две крачета за марионетка (стъпалата), с размер 2см х 2,5 см,
парче губер, ножици, четка, лепило, малка пила, канцеларски нож.

 

Изгответе шаблон за ушите като два пъти пренесете контура на оранжевата фотохартия и го изрежете. За да съвпадне цвета на ушите с цвета на яйцето може да ги боядисате със същата боя. Белите линии нанесете с тънка четка.
Отрежете (изпилете с пилата) тъпия край на пласмасовото яйце. Допълнително направете прорези за ушите на острия край на яйцето с дължина 2 см. Вкарайте в тях ушите, ако прореза е малък може да го увеличите с канцеларският нож. След това извадете ушите.

Направете с шило 4 отверстия за лапите по 3мм. Отверстията за задните лапи трябва да са на 7мм над долния край на яйцето и на 2см едно от друго. Отверстията за предните лапи са разположени на 2см от края на долната част.
Яйцето, необработените мъниста и марионетъчните стъпала боядисайте в оранжев цвят и изсушете. Нарисувайте с молив муцунката на зайчето, а след това повторете с флумастер. Зъбите нарисувайте с тънката четка и добавете бяло петънце на коремчето.
Поставете ушите в прорезите и ги зафиксирайте от вътре с лепило. Залепете малки ивички губер пред ушите. Прекарайте през отверстията шнур и залепете към края мънистата и марионетъчните стъпала.

Шаблон на заек


Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий