Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Идеи за Великден. Зелени пиленца.
на правах рекламы

Идеи за Великден. Зелени пиленца.

Автор: ulia от 12-04-2012, 20:08

Украса за великден

Вече съвсем скоро ще настъпи светлият празник Великден и ни се иска да направим забавни символизиращи сувенири за празникът. За Великден е прието да се боядисват яйца, а ние ще направим украшение за масата от пластмасови яйца във вид на две зелени пиленца. Тези сувенири можете да подарите, като пожелание за щастие и всичко най-хубаво.

 

Великденско творчество.
Две зелени пиленца.
Материалите за едното пиленце са: зелено пластмасово яйце, лак или акрилна светло-зелена боя , жълт, бял, черен и оранжев флумастер, жълта фотохартия, зелен алуминиев проводник, две парчета по 25 см, светло-жълти пера.

 

Рисуваме на фотохартията клюн и го изрязваме. На острия край на яйцето правим отверстия за перата. На тъпият край на яйцето правим 2 отверстия на разтояние 1,5 см едно от друго за краката от зеленият проводник или тел.
За клюн направете напречен разрез на 2 см по-долу от острия връх на яйцето. Вкарайте клюнът в разрезът и ако е необходимо разширете или удължете.
Оцветете яйцето в зелен цвят. В долната част на яйцето под клюнът нарисувайте петънца.
На разстояние около 3мм над клюнът нарисувайте бели очички и черни зеници.
Сега може да закрепим клюнът и перата.
Направете краката от зелената тел или проводник и ги вкарайте до упор, така че да се опират на противоположната страна. Нагласете ги така , че птицата да може да стои на тях.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий