Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Декоративни яйца за Великден
на правах рекламы

Декоративни яйца за Великден

Автор: ulia от 3-04-2015, 12:16

Днес, с детето ми, правихме декоративни яйца за Великден. Това занимание так ни увлече и очарова, че решихме да предложим тази идея за работа с деца, направа на декоративни яйца за Великден със собствени сили. за украса на домашния интериор. Процесът е дълъг, но много интересен. Като резултат имаме ярки и красиви яйца и не по-лоши от тези които продават, а може и би и по-добри. Такива яйца, направени с душевна топлиина е приятно да получиш като подарък, като сувенир за празника.

идеи за великден

Направата на великденски яйца за празника се оказа не много проста работа. Ние не измислихме нищо ново, а взехме за основа истински кокоши яйца. Внимателно ги измихме, направихме отверствие от двете страни на всяко яйце и просто издухахме съдержимото, промихме вътрешната част на яйцето.

яйца за великден

Когато яйцата изсъхнат добре, може да пристъпим към облепянето. За това накъсваме салфетка на малки парченца, смесваме лепило и вода (аз използвах водоразтворимо лепило) и започваме да облепяме яйцето, помагайки си с четка за равномерно нанасяне на лепилото. Най-добре отначало да облепим едната страна на яйцето, да почакаме докато изсъхне, а после другата. Яйцата оставяме до пълното им изсъхване.

украса за великден

Пристъпваме към боядисването, аз използвах акрилова боя, тя ми харесва много, якра е , гъста и не избелява с времето.

шарени яйца за великден

А тук започва най-интересното, рисунка на яйцето. Когато боята изсъхне, с молив нанасяме желания рисунък на яйцето, и след това започваме да го оцветяваме. Най-накрая, покриваме яйцето с безцветен лак за блясък.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий