Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Новогодишни снежни човеци.
на правах рекламы

Новогодишни снежни човеци.

Автор: ulia от 6-11-2013, 12:36

Снежен човек

Ето вече съвсем скоро пак ще настъпи дългоочакваната зима. Зад прозореца вече лежи бял, пухкав сняг и ни се иска да започнем подготовка за новогодишния празник. Тъй като времето лети бързи, ние с дъщеря ми решихме предварителнo да направим новогодишни сувенири. Преглеждайки голямо количество интересна информация, ние решихме да направим своя индивидуална колекция снежни човеци от подръчни материали. Когато първия снежен човек беше готов, детето беше във възторг, поиска да направим оше няколко за новогодишния декор.

 

Снежен човек от памучни дискове.

За начало взимаме пет памучни дискове и започваме да рисуваме. На първия рисуваме с флумастер лицето на снежния човек. На втория и третия диск рисуваме копчета.

Снежен човек от памучни дискове

На четвъртия памучен диск рисуваме шапка и оцветяваме по свой вкус, а последния диск разрязваме на четири равни части. Това ще бъдат ръцете и краката на снежния човек.

Как да направим снежен човек

Започваме процеса на залепването, от начало ще залепим шапката към главата, после ръцете и краката. Когато всички детайли са залепени можем да започнем със сглобяването и да залепим частите една до друга.

Идеи за снежен човек

Взимаме дървена пръчица за шишчета, намазваме я с лепило и започваме да залепяме нашите оцветени дискове за нея, като първо залепяме главата.

Снежен човек

Ето такъв забавен снежен човек може да направим, с децата, със собствени сили. Остава само да измислим къде да го сложим. Също така, за нашият снежен човек, може да направим метла или поставка, всичко зависи от вашето желание и вдъхновение.

Новогодишен снежен човек

 

 

Но на това нашето новогодишно творчество няма да завърши. Решихме да украсим хладилникът и да направим от глина новогодишни магнити във вид на снежни човеци. Получи се много красиво и направата им е достатъчно проста.

За магнитите, аз взех самовтвърдяваща се глина "Fimo". Тя не засъхва толкова бързо на въздух и лего се измива от ръцете с вода, и това е много хубаво, защото децата много обичат моделирането на глина. С такова творчество с удоволствие ще се занимават не само възрастните, но и деца започвайки от пет годишна възраст. И не е задължително да можете да рисувате или да моделирате, колкото по необичаен се получи магнитът, толкова по креативно ще изглежда той на хладилникът ви.

 

Магнит от глина "Снежен Човек"

За начало трябва да измислим на какво ще моделираме. Аз взех поставка за чинии и рабетех на нея. Както казах по-горе, аз имах бяла глина Фимо. От нея направих неголяма топка с дланите си и я разточих на кръг с дебелина 5 мм. Ако глината започва да изсъхва и да се напуква, намокрете я с вода.

Как да направим магнит

По-нататък с остър предмет (клечка за зъби) рисуваме снежният човек (който не може да рисува, нека да направи от начало шаблон от хартия и да го приложи на разточената глина. След това очертайте около шаблона с остър предмет. Дорисувайте лицето, шал, копчета.). Когато моят снежен човек беше напълно нарисуван, направих контур около него.

Магнит от глина

Изрязвам по контура с макетен нож и отстранявам излишната глина. Заготовката за бъдещият магнит оставаме да съхне на въздух 24 часа.

Магнит снежен човек

След това, когато фигурката на снежния човек изсъхне напълно, я боядисваме с акрилни бои. От горе покриваме с безцветен лак за нокти, за да има блясък.

Как да направим магнит за хладилникът

Най-накрая залепваме на обратната страна самият магнит и може да го поставим на хладилникът.

Идеи за коледа

Ето такива забавни снежни човеци се направихме със собствени сили. Пробвайте и вие, и ще се убедите, че това е интересно занимание, а красивите сувенири за празника ще се харесат на вашите приятели и близки.

Идеи за коледа

Магнит снежен човек

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий