Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Идеи за Великден. Калинки и охлювчета.
на правах рекламы

Идеи за Великден. Калинки и охлювчета.

Автор: ulia от 14-03-2012, 10:10

Малки идеи за великденско творчество, какви модели можете да направите с детето бързо и оригинално от яйца. Малко фантазия и пластмасовите яйца ще се превърнат в буболечки и охлючета. Ще получите ярки и красиви сувенири, които изглеждат страхотно и навяват топли възпоминания за пролетта.

Идеи за Великден от яйца.

Идеи от великденски яйца
Калинки и охлювчета.

Метериали за една калинка: червено пластмасово яйце, черен лак, специален химикал с черно мастило, от 2мм до 4мм, черен проводник 0.5 мм с дължина 15 см, очички с мигли 1см, две червени дървени мъниста 6 мм, малка пила , лепило, клещи.

 

Разделете яйцето на 2 части по дължината. С шило направете 2 отверстия на тъпият край на яйцето 2мм за мустаците на разстояние 1 см едно от друго.
Тъпият край на яйцето, който ще бъде муцунката на калинката, боядисайте с черен лак. С помощта на черен лак или черен флумастер разделете на две останалата червена част от повърхността на яйцето. Сега може да нанесете черните точки на крилата на калинката.
Вкарайте края на черният кабел (мустаците) в отверстията и ги залепете. Огънете ги назад примерно 3-4 см и залепете на всеки от тях червено мънисто. Залепете очичките.

 

Материали за един охлюв: жълто или зелено пластмасово яйце, лак или акрилна боя, жълта или зелена, бял или червен лак или флумастер, червен или жълта велурена пръчица с дължина 16см, очички с реснички 1.2 см, алуминиев кабел или тел червен или жълт цвят 2 мм, дължина 18 см, дървени клечки 3 мм.

 

Разполвете яйцето по дължина по линията на шевът. На 3 см от тъпият край на яйцето на разстояние 17 мм направете две отверстия 2мм за мустаците. На 1.2 см зад тези отверстия направете отверстие 2мм за къщичката на охлювчето.
Оцветете половинката яйце в жълт или зелен цвят и нанесете петънца. Залепете очичките, нарисувайте уста и точици-ноздри.
Огънете алуминиевата телчица или кабел в формата на U и го промушете през отверстията за мустаците. Края на мустаците огънете два пъти около дървена клечка. Допълнително залепете в основата. Огънете единият край на велурината телчица 3 см. Този огънат край вмъкнете в отверстието за къщичката на охлювът, залепете с лепило. Придайте на велурената тел форма на къщичка на охлюв.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий