Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Играчка от картон "Игривото кученце"
на правах рекламы

Играчка от картон "Игривото кученце"

Автор: ulia от 2-08-2012, 14:12
Играчки от картон
Малките кученца постоянно искат да играят - те са много подвижни и весели. А ти имаш ли си кученце? Създай го със собствените си ръце!
Опитай да направиш подвижно кученце от картон, това ще бъде много необичайна играчка- ше и се движат и четирите лапи, опашка и даж уши. Кученцето ще може да отваря уста, да движи главата си - уж е играчка , а е съвсем като истинско. Мислиш си че да го направиш е сложно? Никак!
 
Ще ти трябват: двустранен цветен картон, цветна хартия, телбод или кламери, акрилови бои и четка, много вестници или дебела гума, празен химикал, кутийка с габарчета, молив и лепило, ножици и шило.
 
Вземи лист двустранен картон и го сгъни на две, заглаждаме ръбът и закрепи края с кламери - за да се размърдат. Сега от едата страна на получилият се двоен лист картон нарисувай детайлите на бъдещата ни играчка - тяло, глава, четири лапи, опашка, долата челюс и уши.
Играчки от картон
Изрежи нарисуваните детайли. Тъй като листът картон е сгънат на две, трябва да се получат два комплекта - две леви предни лапи, две задни леви ... и така на татъка. Много важно е детайлите да бъдат по двойки, защото скоро ще ги залепяме.
Сега дойде време да се заемем с празният пълнител от химикал. Убедете се , че пълнителят е празен и в него няма мастило. След това отрежете от него 10 парченца с дължина половин сантиметър.
Да се върнем към картонените детайли: съберите всички детайли по двойки така , че краищата им да съвпадат. Сложете двойките върху вестниците или върху гумата и ги продупчета с шилото на местата, обозначени на шаблона с червени точки.
Сега раздели детайлите на два комплекта. Вземи канцеларските кабари и съедини детайлите от всеки комплект между себе си. Ушите и долната челюст прикрепи с кабари към главата на кученцето, главата към тялото, също така прикрепи към тялото лапите и опашката, и още поставете по един кабар на края на всека лапа. За сега тези кабари няма да се захващат за други детайли, но те ще ни потрябват малко по-късно.
Куче от картон
На един от комплектите от вече съединените детайли на острата част на кабарите нанижете парченцата от пълнителят на химикала - по едно за всеки кабар. А сега съединете двете части на кученцето, като поставите вторият комплект от детайли от другата страна на тръбичките от пълнител.
Куче от картон
Сега с акрилна боя внимателно оцвети всичките кабари в цвета на картона.
От цветна хартия ще изрежем и ше залепим очи, език, перчем, черен нос и така на татъка....
Сега кученцето е готово за игра! А ако сме направили всичко правилно, то той ще може да стои на лапите си, да подава лапа, да маха с опашка, забавно да кима с глава и да движе ушите си.
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий