Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Фигури от хартия
на правах рекламы

Фигури от хартия

Автор: ulia от 29-08-2011, 13:51
 Хартиен фенер.
 

Хартиен фенер

Ще ти са необходими: правоъгълен лист цветна хартия, линийка, прост молив, ножици и лепило.
Поставете листът цветна хартия с бялата страна на горе. Нарисувай линия с молива по дължината на листа, на разстояние 1 см. от края. Направи такава линия по късата страна на листа , но на разстояние 2 см. от края на листа. Отрежи хартията по късата линия, това парченце ще ни трябва за дръжката на фенерчето.
Фигури от хартия
Сгъни хартиеният лист на две по дългата страна. Отгоре измери 1.5 см. и направи напречна линия от сгъвката до линията начертана в противоположния край. Продължавай по същият начин, като правиш напречни линии с интервал 1.5 см. След това направи разрези по тях.
Фигури от хартия
Отвори листа и залепи неговите страни така, че да се получи тръба. След това вземи отрезаната лентичка хартия (дръжката) и я залепи от горната вътрешна страна на фенерчето.
Направи няколко фенерчета в различни цветове и украси стаята.
Фигури от хартия
 
Снежинка.
Ще са ти необходими: правоъгълен лист бяла хартия, обикновен молив, ножици, телбод, лепило, конци.
Нагънете листа хартия като хармоника, започвайки с късата страна. След това сгънете получената хартмоника на две и обозначете мястото на сгъвката.
снежинка
Разгъни хармониката и изрежи краищата така ,че да бъдат заострени. От страни изрежи триъгълници с различна големина, но обезателно оставяй по между им място, иначе хармониката ще се разпадне.
В средата заший с конец или закрепи с телбод.
Фигури от хартия
Сега разгъни снежинката и закрепете краищата с телбод.
направи снежинка
Залепи конец към снежинката и направи петле. Снежинката е готова, сега може да се постави на новогодишната елха, на стената , прозореца или полюлея. А ако посипите с брокат, то цветовете ще преливат.
 
Вълшебни фенерчета.
Ще са ти необходими: чашка, цветно и сребристо фолио, обикновен молив, ножици, лепило, конци.
Постави чашката на фолиото с дъното на горе и я очертай. Направи 6 такива кръга на листа от сребристо фоли и 6 кръга на листа с цветно фолио. Изрежи кръговете.
Фигури от хартия
Сгъни всеки кръг на две: сребристите кръгове сгъни с блестящата страна на вътре. След това разгъни цветните кръгове, а сребристите остави сгънати.
Фигури от хартия
Постави три цветни кръга (с блестящата страна на долу) в един ред така, че линията на прегъване да бъде разположена по един и същи начин - хоризонтално. Остави между кръговете промеждутък.
На линията на прегъване на всеки кръг нанеси лепило.
От горе сложи дълг и широк конец и силно го притисни към кръговете.
Хартиен фенер
Фигури от хартия
 
 
 
 
Нанеси лепило на едната половина от поставените сребристи кръгове и залепи от горе цветните с линията на пригъване към конеца. Останалите 3 цветни кръга залепи на получилите се половинки сребристи кръгове. Разгъни половинките за да се получат топки. На края на конеца направи петле и закачи вълшебните фенерчета.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Птичка.
За красиво оформление на стаята може да послужат и направените със собствени сили птички. Изготвянето им не е сложно. Нужно е да вземем картон, хартия, бои, лепило и да се запасим с търпение.
Птичка от хартия
Птичка от хартия
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий