Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Фигура от шишарки "Баба Яга"
на правах рекламы

Фигура от шишарки "Баба Яга"

Автор: ulia от 31-07-2012, 12:16

фигури от шишарки

Фигура от шишарки "Баба Яга"
Много интересни и оригинални фигурки може да бъдат направени от природни материали и в частност от шишарки. Малките деца обичат да създават различни композиции (украшения, сувенири), играчки (човечета, зверчета, прички) фантазирайки докато ги правят. Нашата статия ще разкаже и покаже, как да да направим приказно и съвсем не страшно същество от гората - Баба Яга.


Материали: борова шишарка, елхова шишарка с опашка, кълбо дебела бяла прежда, парче плат, чашка за еднократна употреба, универсално лепило, връв, ножици, хартия, флумастер.

фигури от шишарки

Накатаваме конеца от преждата в няколко пласта, постепенно размотавайки кълбото. Сгъваме на две и завързваме на малко отстояние от края. Това е косата на Баба Яга.

фигури от шишарки

Залепяме косата към основата на боровата шишарка - глава, намазвайки я предварително с лепило. опашката на шишарката е носът на Баба Яга.

фигури от шишарки

Изрежи от парчето плат квадрат - това е кърпата за глава. Завържете я на главата, така че възелът заедно с краищата да бъдат отпред.

фигури от шишарки

Залепи главата към елховата шишарка - тяло.
Залепи пръчиците - ръце, нарисувай, изрежи и залепи очите и устата. От пръчица направи метла и я залепи към ръката на Бяба Яга.

фигури от шишарки

Чашката за еднократна употреба облепи с хартия. Нарежи клончета. дължината трябва да бъде малко по-голяма от височината на чашата. Облепи чашката по кръгът с клончетата - получава се хаванът на Баба Яга. Обмотайте с въженце на малко разстояние от края на клончетата. Поставете Баба Яга в хаванът и нашата фигурка е готова!

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий