Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Животинки от камъни
на правах рекламы

Животинки от камъни

Автор: ulia от 8-07-2011, 17:43

Подготовка за работа:
Нужно е хубаво да измием събраните камъни, защото иначе боята може да не хване.

1. Сега може да се заемем с работата. Първо трябва да разберем, какъв камък и каква форма подхождат най-много за всяко зверче.

2. Изберете камък и когато сте решили какво животинче ще правите, боядисайте го от едната страна, ще го изсушим (изчакаме да изсъхне) и ще го боядисаме със същата боя от другата страна.

3. Отново ще обънем изсъхналото камъче и ще нарисуваме муцунка.

4. Накрая, покриваме целия камък с безцветно лепило или лак от начало от едната страна, а после от другата.

5. Уши за животното, а за жабата и очи, изрязваме от дебел плат (филц) или велур и залепяме от обратната страна към камъка.

 

Животинки от камъниСвиня.

Зурлата на прасето може да направите от по малък камък, оцветен в същия цвят и прикрепен към по големият камък. Рисуваме ноздри, очи и уста с черна боя, след това залепяме две уши от филц или велур.

 

 

 

 

 

Животинки от камъниГъсеница.

Тялото на гъсеницата се състои от множество малки камъчета, боядисани в зелен цвят и допрени един до друг. На първото, малко по-голямо камъче, рисуваме очи и уста.

 

 

 

 

Животинки от камъни

Мечок.
Боядисваме камък в кафяв цвят, муцунката - светла охра, а устата и очите - черни. След покриването с лак (или безцветно лепило) прикрепваме две уши от кафяв филц или велур.
 
 
 
 
 
 
Животинки от камъниЖаба.
Боядисваме камък в зелен цвят. Устата и ноздрите в черно. Очите ще направим така: на полукръг от зелен филц или велур залепяме червени кръгчета, малко по-малък размер, рисуваме зеници и залепяме готовите очи към камъка.
 
 
 
Животинки от камъниТигър.
За тигъра боядисваме камък в жълто. Областта на муцунката боядисваме в бял цвят. С черно рисуваме носът, устата и мустаците. Изрязваме уши от жълт филц или велур и ги залепваме.
 
 
 
 
 
Животинки от камъниЛъв.
Боядисваме камък в жълт цвят и рисуваме муцунка. За да се получи лъвска грива ще нарежем малки парченца дебела мъхеста прежда, отделните парченца залепваме около муцунката.
 
 
 
 
 
Животинки от камъниКалинка.
На оцветено с червена боя камъче ще очертаем и оцветим с черна боя предната част, централна линия и точки.
 
 
 
 
 
Полезни съвети:
Не винаги най-добрите камъни са гладките. Весело и неповторимо изражение може да се придадат на нашите животни от малки неравности по повърхността на камъните.
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий