Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Изработване на "Морски пейзаж в буркан"
на правах рекламы

Изработване на "Морски пейзаж в буркан"

Автор: ulia от 27-07-2012, 11:09

Изработване на картина от сол

Солен морски бриз, огромно залязващо слънце и горди планини... Не, това не е спомен от лятната ваканция, това е описание на картината от сол - такова малко чудо, което може да направим със собствените си ръце, използвайки само морска сол, стъклен буркан и собствената си бурна фантазия. Готовата солена картина може да поставим като украшение на кухнята, а може и да я подарим на някой в качеството на стилен подарък.

 

Ще ни трябват: морска сол (1-2 опаковки), оцветители за храна, красив стъклен буркан, кафе мелачка, дървена пръчица, чаена лъжица.
Боите за храна разтворете в няколко капки вода. Те ще ни потрябват за оцветяване на солта.

Изработване на картина от сол

Ако нямаме под ръка бои за храна, то може да използваме вече боядисана морска сол за вана.
Морската сол трябва да смелим в кафемелачката или блендер. Тя трябва да е на малки гранулки и да се сипе.
Разделете солта на равни части и разположете в малки съдове. Сега налейте във всеки съд разтворената боя от един цвят, бъркайки солта, така че тя да се боядиса равномерно.

Изработване на картина от сол

Когато всичката сол е вече оцветена, тя трявба да посиди малко докато напълно изсъхне. Имайте на предвид, че след като изсъне и я смелим цветът ше стане по-светъл и по-нежен, затова за да получите наситени цветове не икономисвайте оцветителя. Бял цвят също ще ви потрябва, затова не забравяйте да оставите малко от ослта небоядисана. Когато солта изсъхне, обезатено ще се окаже, че тя е слепнала. За това преди да започнете насипването на пейзажа от моркса сол трябва да разбиете солта с помоща на блендер или кафемелачка отново.При това цветовете малко ще загубят своята яркост.

Подгответе буркан с широко гърло, внимателно го измийте от вътре и от вън и го оставете добре да изсъхне. Много е важно стъклото да е чисто и сухо, иначе солта в миг ще слепне и ще наруши композицията.
На дъното насипете купчина за основа от боядисана в тъмен цвят сол и започвайте да "рисувате" със солта по стената на буркана, насипвайки купчини и слоеве сол с помоща на чаената лъжица. В началото пробвайте да насипвате плавно преливащи се един в друг слоеве, за да се настроите. За да контролирате формата на насипаните фигури по-добре използвайте дървената пръчка.

Изработване на картина от сол

Ако фигурите не се получават веднага, солта се е изсипала или неудачно се е разбъркала, грешката може да се поправи, просто махнте с лъжицата малко от солта и започнете от ново да формирате фигурката.

Изработване на картина от сол

И така - слой след слой, фигурка след фигурка - напълнете бурканът с разноцветна сол до самия край и плътно затворете капачката.

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий