Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Коледна елха от хартия
на правах рекламы

Коледна елха от хартия

Автор: ulia от 20-12-2013, 20:22
елха от хартия
Ето че вече съвсем малко време остана до коледните празници. Започва предпразничната суета, в магазините се продават различни новогодишни аксесуари и сувенири за новогодишния и коледния декор. Но въпреки всичко това, особенно ако имаме деца в къщи, ни се иска да направим новогодишна и коледна декорация заедно с децата.
 
Елха от хартия.
как да направим елха
Взимаме плътен лист от зелена хартия или тънък картон. Сгъваме го на две, а след това още на две. От страната на линията на сгъвките рисуваме половина елха.
идеи за коледа
Закрепяме картона с кламери от двете страни, така че при изрязването сгънатите листи да не се размърдат. Изрязваме по контура, изпрявяме. Получиха се две еднакви елхи.
детско творчество
С помощта на линия измерваме центъра на елхата. Правим разрези. На първата елха правим разрез от долу на горе - от основата до центъра. На втората от върха до центъра отново по линията на сгъването. Съединяваме двете половинки като ги поставяме една в друга. За по голяма здравина на елхата от картон закрепяме двете половинки с безветно тиксо.
занимания с деца
От цветна хартия изрязваме разноцветни кръгове с неголям размер, залепваме ги към елхата. Получили сме окрасена елха от хартия направена със собствени сили.
елха
 
Елха от гофрирана хартия.
Още един интересен вариант за детско творчество от хартия, което може да направим през дългите зимни вечери в очакване на новогодишните празници.
елха от крепова хартия
На бял лист плътна хартия или картон начертааме кръг с диаметър 18-20 см. (ако нямаме пергел може да очертаем кръг с помощта на чиния). Изрязваме го и го разрязваме през средата на две части. От едната част правим конус - това е основата на короната на бъдещата елха. Стъблото за ехлата правим от руло за тоалетна хартия, облепяйки го с цветна кафява хартия.
занимания с деца
"Стеблото" залепваме за конуса. Нарязваме ленти от зелена гофрирана хартия по линиите на гофрирането. Дължина на лентите 11 см, а ширина 1-2 см, всичко зависи от разтегаемостта на хартията. Сгъваме лентите по средата един оборот и ги сгъваме на половина. Разтягаме сгънатата лента в страни правейки от нея "цвят". Готовите ленти залепваме за конуса започвайки от долната част и постепенно издигайки до самият връх.
елха от хартия
как да направим елха
коледна елха от хартия
Изрязваме от различни цветове крепова хартия малки квадрати и ги смачкваме в малки топчета. намазваме ги с лепило и украсяваме елхата.
идеи за коледа
Ето така лесно и просто може да направим новогодишна елха от хартия със собствени сили.
 

Елха от картон и сол.
Декоративни елхички са идеален вариан за подарък. Благодарение на кристалите от солта, с които са обсипани короните на елхите, те имат потресаващ заснежен вид.
А сега ще ви разкажа как направите това чудо.
как да направим елха
Аз взех тънък зелен картон и начертах на него кръг с диаметър 20 см. Изрязах го и го разделих на четири еднакви части.
занимания с деца
От тези части направих неголеми конуси, а конусите залепих на дървени пръчици (като тези за шишчета).
занимания с картон и хартия

За заснежения вид на елхите използвах морска сол. Ако тя е много едра е нужно малко да я раздробим. След това намазах короната на елхите обилно с лепило и ги обсипах със солта от всички страни.

лесни идеи за коледа
Поставката направих от кутийка. Облепих я с опаковъчна хартия, залях я с гипс. Докато гипсът не беше изсъхнал напълно поставих елхичкит. А върхъ него поставих памук.
Декоративните елхички са готови. Ако искате да бъдат блестящи, обсипете ги с сребрист глитер.
декоративни елхи
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий