Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Минзухари от крепова хартия
на правах рекламы

Минзухари от крепова хартия

Автор: ulia от 25-10-2013, 14:08

 

Цветя от хартия

Креповата хартия - идеалният материал за творчество. Благодарение на своята разтегливост, тя прекрасно подхожда за творчески проекти от хартия. Особенно добре от нея могат да се правят цветя. Малко търпение и можем да направим красиви букети за празник или просто да украсим дома. А днес ще ви покажем как да направим минзухари - малки цветя, които се появяват в началото на пролетта почти под снега.

Как да направим цветя

Взимаме дървена пръчка за шишчета и я чупим на две, за да се получат 2 пръчици. От жълта крепова хартия отрязваме лента с дължина 10 см и ширина 4 см. Тази лента нарязваме на ресни по цялата дължина.

Минзухар

На края на пръчицата нанасяме лепило и обвиваме лентата с ресните. Получихме сърцевината на цветето. От виолетова крепова хартия изрязваме 6 ленти с дължина 13 см и ширина 2.5 см.

Цветя от хартия


Нарязаните ленти извиваме по средата един оборот и ги сгъваме на половина правейки изпъкнало венчелистче. Стиснете и ги завиваме долната част на венчелистчето. Готовите венчелистчета залепваме около сърцевината, от начало 3 вътрешни, а после 3 външни.

Крепова хартия


Отрежете лента крепова хартия от същия цвят, като цветето, с ширина 2 см, сгънете я на две и плътно обвийте залепената част на венчелистчетата продължавайки на долу до края на пръчката. От зелена крепова хартия отрязваме 3 ленти с дължината на цветето и ширина 1 см.,подрязваме върхът от едната страна и я усукваме притискайки.

Минзухар от гофрирана хартия


Готовите листа прикрепваме към цветето.

Минзухар от гофрирана хартия

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий