Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Лалета от крепова хартия (гофрирана хартия).
на правах рекламы

Лалета от крепова хартия (гофрирана хартия).

Автор: ulia от 9-02-2013, 19:02

Лалета от хартия

Просто удивително! Какви красиви лалета може да се направят от крепова хартия. Те са практически като истински. Такъв букет изглежда чудесно и няма да повяхне никога. А за пролетните празници, букет от лалета направени от гофрирана хартия със собствени сили, може да стане най-приятният подарък за мама или баба.

 

Ще са ни нужни: розова, виолетова и зелена крепова хартия, зелен картон, лепило, сламки за коктейл, ножици.

Цветя от хартия

От зелена крепова хартия отрязваме дълга лента с ширина 2 см перпендукулярно на линиите на хартията. Сгъваме я на две за да се получи лента 1 см и омотаваме с нея сламката добавяйки малко лепило. Това ще бъде стеблото на лалето.

Цветя от крепова хартия

От розовата крепова хартия правим венчелистчетата. Нарязваме шест ленти по дължина на линиите на креповата хартия с дължина 18 см и ширина 3 см. Смачкваме и завиваме по средата два оборота и правейки обемно венчелистче, разтягайки двата слоя хартия. Сплескваме и завиваме долната част на венчелистчето.

цветя

От виолетова хартия правим тичинките. Отрежете 3 квадрата с размер 2х2 см, разтегнете ги и ги сгънете в триъгълник, завите. Получените тиченки поставяме в отверстието на стъблото.

Как да направим цветя от хартия

След това започваме да прекрепваме венчелистчетата към стеблото. От начало залепете трите вътрешни, а след това трите външни венчелистчета. Плътно омотайте с лента от зелена хартия, намазана с лепило.

идеи за осми март

От двустранно зелен картон изрязваме листа. Леко ги прегъваме и ги залепяме за стъблото на лалето.

Лалета от крепова хартия

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий