Сделать домашней|Добавить в избранное
 
 
» » Направи сам: Хартиени играчки и елха
на правах рекламы

Направи сам: Хартиени играчки и елха

Автор: ulia от 11-01-2011, 15:36
Елха (плоска за картина)

От зелена хартия изрязваме ленти и залепяме краищата им за да се получат петлета, изрязваме триъгълник с височина 8-10 см или начертаваме триъгълник на работната повърхност на картината. Наслагваме петлетата от долу на горе.

Елха

 

Елка - настолна

За основа на елхата служи конус.
Начертайте круг, разделете го (мислено или с молив)  на четири части. Широчината на конуса зависи от това колко части от кръга ще изберем (от една до три). Изрязваме ненужната част, а останалите части залепваме и получаме конус. Изрязваме линии и ги залепяме за да получим петлета, както в предишния пример. Залепяме ги по конуса от долу на горе.

Елка - настолна

Готовата елха може да посимем със "сняг". За "сняг" може да послужат парченца пенопласт или нарязана на малки парченца кутия. Петлетата на елхата се намазват с лепило и се посипват със "сняг".

Елка - настолна

 

Елхови клончета

На основната картина с молив правим ескиз на композицията от елхови клончета. Изработваме необходимото количество зелени лентичи и залепяме краищата им както в предходните примери. С помоща на лепило залепяме лентите по контура на клончетата плътно едно до друго. Може да ги наслагваме една върху друга, колкото повече лентички сложим, только по-пухкаво ще е клончето. Готовите клончета може да украсим с блестящи хартийки или хартиени играчки.

Елхови клончета

 

Пера за хартиени птици

Изберете любимата си птица, написувайте ескиз на птичката на лист хартия, при желание може да изрежем силуета.
Определете какъв цвят ще е птичката. Нарежете ленти от хартия и им залепете краищата за да се получат "петлета". Налагането на петлетата върху птицата става от опашката към главата, като ги налагаме едно върху друго. Съчетавайки различни цветове и дължина, може да постигнем удивителен ефект - получаваме птичката която е като жива.
Хартиени птици
Интересно изглеждат конструкции на птица върху конус. Особенно красиво се получава семейство кокошки: ярък петел с голяма цветна и обемна опашка, пъстра кокошка и малки жълти пиленца. Поставянето на лентите е от долу на горе.
Хартиени играчки
 
Пухкави играчки от хартия
За изготвяне на "пухкава играчка" е необходима оризова хартия, целофан или цветна хартия, но да бъде достатъчно тънка.
От хартия изрязваме 8-10 кръга един и същ размер, с капка лепило съединяваме всичките кръгове помежду си. Изчакваме лепилото да изсъхне. На най-горния кръг поставяме точка в центъра. Взимаме ножиците и правим разрези в кръга от края към центъра, "разрошваме" ги с ръце и се получава пухкава топка.
Пухкава топка
В зависимост от избора на цветове "пухкавата топка" може да се превърне в красиви червени карамфили, жълто глухарче, снежна топка , игли на таралеж и т.н. Съединете цветните топки помежду си - получава се герлянд , снежен човек, пухкави "кожуси" на животни, птици.
Пухкави животни
Пробвайте да измените формата на кръга на овал или на друга причудлива форма и ще получите удивително разлистено дърво или облаче. Още малко фантазия - и "пухкавите топки" ще се превърнат в цветен салют, балони, украшения за елхата и т.н.
Пухкави животни от хартия
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий