НАЧАЛО  |  КОНТАКТИ  |  ЗА НАС  |  RSS 2.0
ПАНЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ
логин :
парола :
регистрация | забравена парола
Търсене:
  Новини на сайта   тук
Начало
 РЕКЛАМА
 ЗА СВАЛЯНЕ
 Апликации
 Картинки за оцветяване
 Детски песни и музика
 Развиващи картинки
 Рамки за снимки
 Аудио приказки
 Презентации за деца
 Онлайн игри
 Игри за оцветяване
 Пъзели
 ЗАНИМАНИЯ
 Апликация
 Хартиени кукли
 Развиващи картинки
 Занимания от хартия
 Играчки от хартия
 Приказки с картинки
 Кутийки за подаръци
 Развиващи игри
 Рисуваме
 Уроци по творчество
 ИДЕИ ЗА МАМА
 Играчки от помпони
 Великден
 Идеи за Коледа
 ДРУГИ СТРАНИЦИ
Облако тегов, метки
 ПОПУЛЯРНИ СТАТИИ
 КАЛЕНДАР
«    октомври 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
   
Хартиени играчки     Направи си сам     Приказки с картинки    

Развиващи картинки на тема Зима.

 


Искате ли да разширите знанията на детето за обкръжаващият го свят?! Тогава тези развиващи картинки ще помогнат на малчуганът, ще способстват за развитието на речта, мисленето и навиците на действие.
От начало гледайте заедно развиващите картинки. Запознайте се с героите. След това пристъпете към обсъждане, разглеждайки всяка картинка по-подробно.
Детето може да познае в картинките нещо познато, да си припомни нещо, свързано с самото него.


Задавайте въпроси подбуждащи детето да намери и да покаже едно или друго изображение ("кой (какво) е това?" "покаж ми ..."). Привличайки вниманието на детето към действащите персонажи ("Какво прави?" "Къде е тръгнал?"). Подбуждайки детето да построи прости фрази ("Разкажи за ..." "Какво той мисли...?"). Подбуждайки детето да опише едни или други изображения с помощта на прилагателни, наречия, които децата неактивно използват в своята реч. ("Какъв шал има ....?" "Как бяга кончето?"). Привличайки вниманието на детето към причините и следствията на емоционални състояния ("Защо на животните и птиците им е трудно да намерят храна зимата?"). Обръщайки вниманието на детето към красотата на природата, характера на хората и животните, доброжелателното отношение към животните и растенията.

Развиващи картинки

Виж, това са Таня и Петър. Те са брат и сестра.
Настъпила е зимата. Виждаш ли, как топло са облечени те. Таня и Петър обичат да играят зимата на улицата. А ти обичаш ли?

Развиващи задания

Таня и Петър са се събудили, погледнали през прозореца. Ах, каква красота! Какво са видяли? (Поговорете с детето за снега, ледените рисунки по стъклата, за червенушките, за плодчетата на Офиката, за дърветата, на които са опадали листата).

картинки за деца

По бързо на улицата! Браво на Таня и Петър, обличат се сами. Петър е облякъл комбинизон, а какво облича Таня? Наистина ли ти харесва шапката на Таня? А каква е твоята шапка? Какво ти обличаш когато излизаш на улицата? (Поговорете с детето за зимните дрехи, за цветовете им и така на татък.)

Картинки за зимата

А кой там бърза на шейна по снежната пързалка? Как мислиш, харесва ли и на Таня да се пързаля на кънки? Виж, как добре Петър се спуска със ските. А ти имаш ли ски или шейна? На какво обичаш да се пързаляш ти? (Поговорете с детето за шейната, за това как вие сте се пързаляли и т.н.)

Развиващи картинки на тема Зима.

О, колко сняг има на улицата! Какви големи снежинки летят! Ето го и Петър. Той търкаля голяма снежна топка. А какво прави Таня? Виж, какво има снежният човек вместо нос? Как ти мислиш, какъв снежен човек ще прави Петър? (Дочакайте подробен отговор от детето.) А какво ти обичаш да правиш от сняг?

задания на детето за обкръжаващият го свят

Студена зима, птичките и зверчетата трудно намират храна. Таня е донеска зрънца на птичките, а Петър орехи на катеричката. (Продължете разговора: какви птички знае детето, какви плодове могат да се намерят зимата, какво обичат червенушките и т.н.)

Развиващи задания за малки деца

Какъв весел празник е Нова година! Ти обичаш ли да украсяваш елхата? Как се веселят децата! А кое от тях е Таня, а Петър? (Спомнете си за вашите празници, какви играчки са висяли на елхата, в какви празненства сте участвали вие. Обсъдете в какви костюми са облечени Таня и Петър.)

Картинки на Дядо Мраз и Снежанка

А кой е дошъл при децата? Какво има той в чувала? Харесва ли ти Снежанка? А в какво е облечена тя? Какви подаръци са подарили Дядо Мраз и Снежанка на Таня и Петър? А какъв подарък искаш ти на Нова година? (какъв подарък получи ти?)

Развиващи картинки

Кончето също обича зимата. Гледай, как му харесва да бяга по снега и да тегли шейната. Весело звънят звънчетата. Кажи, как звъни звънчето? А ти виждал ли си конче? А как кончето тропа с копита?
Добавить страницу в закладки:

 


 РЕКЛАМА

Блестящ текст
 ПРИЯТЕЛИ НА ПРОЕКТА
За детето
Детские поделки
Аудиосказки

 ГЛАСУВАНЕ
 

 

 
Начало  |  Контакти  |  За нас  |  cheap servers  |  Тагове  |  Линкове
Copyright © 2009-2013 Zverushka.net  |  Всички права запазени © 2009-2013  |  Design by GlobalNetSystem
При използване на материали указване на източник Zverushka.net и хипервръзка към http://zverushka.net/ са задължителни