НАЧАЛО  |  КОНТАКТИ  |  ЗА НАС  |  RSS 2.0
ПАНЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ
логин :
парола :
регистрация | забравена парола
Търсене:
  Новини на сайта   тук
Начало
 РЕКЛАМА
 ЗА СВАЛЯНЕ
 Апликации
 Картинки за оцветяване
 Детски песни и музика
 Развиващи картинки
 Рамки за снимки
 Аудио приказки
 Презентации за деца
 Онлайн игри
 Игри за оцветяване
 Пъзели
 ЗАНИМАНИЯ
 Апликация
 Хартиени кукли
 Развиващи картинки
 Занимания от хартия
 Играчки от хартия
 Приказки с картинки
 Кутийки за подаръци
 Развиващи игри
 Рисуваме
 Уроци по творчество
 ИДЕИ ЗА МАМА
 Играчки от помпони
 Великден
 Идеи за Коледа
 ДРУГИ СТРАНИЦИ
Облако тегов, метки
 ПОПУЛЯРНИ СТАТИИ
 КАЛЕНДАР
«    март 2021    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
   
Хартиени играчки     Направи си сам     Приказки с картинки    

Играчка от картон "Игривото кученце"

 


Играчки от картон
Малките кученца постоянно искат да играят - те са много подвижни и весели. А ти имаш ли си кученце? Създай го със собствените си ръце!
Опитай да направиш подвижно кученце от картон, това ще бъде много необичайна играчка- ше и се движат и четирите лапи, опашка и даж уши. Кученцето ще може да отваря уста, да движи главата си - уж е играчка , а е съвсем като истинско. Мислиш си че да го направиш е сложно? Никак!
 
Ще ти трябват: двустранен цветен картон, цветна хартия, телбод или кламери, акрилови бои и четка, много вестници или дебела гума, празен химикал, кутийка с габарчета, молив и лепило, ножици и шило.
 
Вземи лист двустранен картон и го сгъни на две, заглаждаме ръбът и закрепи края с кламери - за да се размърдат. Сега от едата страна на получилият се двоен лист картон нарисувай детайлите на бъдещата ни играчка - тяло, глава, четири лапи, опашка, долата челюс и уши.
Играчки от картон
Изрежи нарисуваните детайли. Тъй като листът картон е сгънат на две, трябва да се получат два комплекта - две леви предни лапи, две задни леви ... и така на татъка. Много важно е детайлите да бъдат по двойки, защото скоро ще ги залепяме.
Сега дойде време да се заемем с празният пълнител от химикал. Убедете се , че пълнителят е празен и в него няма мастило. След това отрежете от него 10 парченца с дължина половин сантиметър.
Да се върнем към картонените детайли: съберите всички детайли по двойки така , че краищата им да съвпадат. Сложете двойките върху вестниците или върху гумата и ги продупчета с шилото на местата, обозначени на шаблона с червени точки.
Сега раздели детайлите на два комплекта. Вземи канцеларските кабари и съедини детайлите от всеки комплект между себе си. Ушите и долната челюст прикрепи с кабари към главата на кученцето, главата към тялото, също така прикрепи към тялото лапите и опашката, и още поставете по един кабар на края на всека лапа. За сега тези кабари няма да се захващат за други детайли, но те ще ни потрябват малко по-късно.
Куче от картон
На един от комплектите от вече съединените детайли на острата част на кабарите нанижете парченцата от пълнителят на химикала - по едно за всеки кабар. А сега съединете двете части на кученцето, като поставите вторият комплект от детайли от другата страна на тръбичките от пълнител.
Куче от картон
Сега с акрилна боя внимателно оцвети всичките кабари в цвета на картона.
От цветна хартия ще изрежем и ше залепим очи, език, перчем, черен нос и така на татъка....
Сега кученцето е готово за игра! А ако сме направили всичко правилно, то той ще може да стои на лапите си, да подава лапа, да маха с опашка, забавно да кима с глава и да движе ушите си.Добавить страницу в закладки:

 


 РЕКЛАМА

Блестящ текст
 ПРИЯТЕЛИ НА ПРОЕКТА
За детето
Детские поделки
Аудиосказки

 ГЛАСУВАНЕ
 

 

 
Начало  |  Контакти  |  За нас  |  cheap servers  |  Тагове  |  Линкове
Copyright © 2009-2013 Zverushka.net  |  Всички права запазени © 2009-2013  |  Design by GlobalNetSystem
При използване на материали указване на източник Zverushka.net и хипервръзка към http://zverushka.net/ са задължителни